Hoe werkt het precies?

Het inbrengen van kleding in de winkel van Poncho werkt als volgt: 

 

  • U kunt nog goed bruikbare schone tweedehandskleding, schoenen, etc. inbrengen in een zak, draagtas of doos.


  • Wij vragen u om uw naam, adres en woonplaats op een etiket te schrijven en op de zak, tas of doos te plakken √©n een etiket in de zak, tas of doos te doen. 


  • Zomerkleding kan in de periode vanaf maart tot september en winterkleding van september tot maart, worden ingebracht. 


  • In de winkel wordt de ingebrachte kleding door de vrijwilligsters uitgezocht en alleen goede kwaliteit kleding wordt hier opgehangen en verkocht.


  • De opgehangen kleding blijft vier weken in de winkel hangen en niet verkochte kleding wordt er dan uitgehaald.


  • De niet verkochte kleding wordt aan enkele hulporganisaties, zoals Gain ter beschikking gesteld. 


  • Voor ingebrachte en verkochte kleding krijgt u een vergoeding.

 

Inkomsten die overblijven van de verkopen minus de kosten worden door de Stichting Poncho aan meerdere goede doelen gedoneerd.

Doel van Stichting Poncho 

De stichting heeft als doel om gelden bijeen te brengen ten behoeve  van maatschappelijke welzijnsorganisaties in de regio en ANBI stichtingen met een goed doel, voor projecten in ontwikkelingslanden in verschillende werelddelen, door het behalen van winst uit door de stichting ontplooide activiteiten. De stichting streeft geen eigen winst na. De inkomsten, die overblijven na aftrek van de bedrijfsmatige kosten worden aangewend voor goede doelen. De stichting houdt een continu√Įteitreserve aan om aan verplichtingen op lange termijn te kunnen voldoen. 

 

De stichting tracht haar doel te bereiken door het innemen van nog goed bruikbare tweedehandskleding en die te verkopen tegen lage prijzen, haar activiteiten te promoten en mensen uit de regio te stimuleren om bij Poncho te kopen en zodoende goede doelen te steunen. 

 

De stichting stimuleert ook het hergebruik van tweedehandskleding door niet verkochte kleding ter beschikking te stellen aan enkele hulporganisaties. 

Volg Poncho op Facebook en blijf op de hoogte.