Hoofdprijs Chance2ChangePrijs voor Stichting Chance2Change van Cordaid PI-Award 2013

Hoofdprijs Particulier Initiatief €10.000 voor Maartje Admiraal Chance2Change-Ghana.

Cordaid, derde wereld organisatie, stelde een prijs beschikbaar voor het beste particuliere initiatief op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Uit 150 projecten over heel Nederland waren 12 projecten genomineerd. Chance2Change-Ghana was genomineerd voor het onderdeel Kinderen en Onderwijs. Maartje wist op een goede manier het publiek voor te lichten over haar project, waarna de meerderheid van de stemmen op de Stichting Chance2Change-Ghana werd uitgebracht. Maartje dolblij, zij ziet het als kroon op haar werk.
Al meer dan 8 jaar is zij actief met straatkinderen in Ghana. Het project bestaat uit een vier stappenplan:
1. Selectie van straatkinderen op straat.
2. Opvang in het projecthuis met huismoeder.
3. Basiseducatie en vakopleiding tot schoenmaker.
4 Start eigen bedrijf waarin zij zelf straatkinderen in dienst nemen en het schoenmakersvak leren.
De eerste groep studeert eerdaags af en kan teruggeplaatst worden in hun geboortestreek. Zij zullen hun eigen schoenmakersbedrijfje opstarten en worden voorlopig nog ondersteund en verder begeleid. De tweede groep staat te trappelen om in het projecthuis te worden opgenomen. Daar is weer geld voor nodig. Het is de bedoeling dat het project op termijn selfsupporting is. De inkomsten van de verkochte schoenen zijn hiervoor momenteel echter nog onvoldoende. Daarom is uw hulp voorlopig nog nodig. Deze prijs helpt ze alvast goed op weg.

Containers naar Ghana in 2013

Het begint allemaal bij de vraag vanuit Ghana naar materialen, gereedschap, schoenleesten en machines in het kader van het afronden van de opleiding van de eerste groep schoenmakers (straatjongens van weleer). Deze groep staat op het punt het projecthuis te verlaten en op straat zijn de nieuwe straatkinderen in beeld om daaruit een nieuwe groep te selecteren.
In november zijn twee containers verscheept richting Ghana. Aan deze grote klus hebben
verschillende mensen geheel belangeloos meegeholpen. In het kader van verantwoord maatschappelijk ondernemen hebben verschillende bedrijven gratis hun materialen en diensten beschikbaar gesteld.
Peter Schoenmakers, een gepensioneerde leverancier van schoenmakersmaterialen heeft zijn leven lang materialen verzameld, loodsen vol. Nu is de tijd daar dat hij zijn verzameling een goede bestemming wil geven. We zijn hem daar zeer dankbaar voor. Berry van Cromvoirt, schoenmaker van Tendem uit Drunen heeft geholpen bij het sorteren en uitzoeken van bruikbare spullen. Ad van Bokhoven Jan Muskens stelden hun boerderijloodsen beschikbaar.
Met de vrachtwagen van auto-rijschool Bax is dit naar de zeecontainer gebracht. Alles mocht gratis mee omdat een bevriende schoenhandelaar uit Ghana nog ruimte over had in zijn container. Henri Dudar heeft al onze dozen samen met zijn handel in de container geladen met helpende handen van Ed Knepfle en Bert van Zelst.
Bovendien kregen we van Jos America weer een aantal schoenmakersmachines. Arly Laminating Quilting en Durea schonken ons een grote partij leder. Deze machines en partij leder is later nog naar een andere container gebracht door Transportbedrijf Kuijs.
Veel mensen hebben hun hart op de goede plaats zitten. Bedankt lieve mensen!

Rabobank 106582291 t.a.v. Chance2Change-Ghana Heusden.
Maartje Admiraal Chance2Change-Ghana
Poncho Waalwijk Anbi logo


Adres:
Stationsstraat 134 - 5141 GH WAALWIJK